Idén a kiloWattal böjtölnek az EnergiaKözösségek családjai

Az E.ON EnergiaKözösségek háztartásai idén, a verseny második feladataként kiloWatt-böjtöt tartanak, párhuzamosan a Húsvét előtti Nagyböjttel. A kiloWatt-böjt minden héten más kiloWatt-faló területre fókuszál, azzal a céllal, hogy átfogóan segítse a közösségek energiamegtakarítását, illetve támogassa az éghajlatváltozás elleni küzdelmünket. A böjt részeként a háztartások minden vasárnap leolvassák mérőóráikat is, ezzel is elősegítve a tudatosság növekedését és a fogyasztás csökkentését.

Az idei kiloWatt-böjt - a 2 felkészülési hetet követően - 6 hétig tart. A résztvevők feladata, hogy minden vasárnap leolvassák villanyóráikat, és a felkészülési héten mértekhez képest minél többet takarítsanak meg a böjt hetei során.

 

Ennek elérése érdekében minden héten egy-egy kiloWatt-faló területre fókuszálunk. Az első hét a mosási megtakarítási lehetőségek megismerésével telt; majd általában a háztartás nagyfogyasztóit vettük szemügyre; ezt követte a készenléti üzemmódban is fogyasztó berendezések felderítése, a héten pedig az eszközök és kütyük kérdéseihez érkeztünk.

 

A böjt azonban még nem ért véget! Jövő héten a világítás lesz a fókuszban, ahol többek között a helyi világítás előnyeiről, a természetes fény kihasználásáról (igen, ehhez ablakot is kell mosni :-) ) és a LED világítótestekről tanulunk közösen. Az utolsó hét feladata pedig a böjt értékelése, és a zöld húsvéti készülődés lesz. Na meg, hátra van még egy kütyümentes nap, és két hús- és/vagy autómentes péntek is!

A böjthöz csatlakozni pedig sosem késő! Bármikor belevághatunk egy egy hetes mosási kihívásba, vagy kütyümentes estékkel, napokkal és kertészkedéssel üdvözölhetjük a tavaszt.

 

Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2020. márciusi (118.) számában

 

Olvasnivaló: KiloWatt-böjt a koronavírus járvány alatt, avagy energiatakarékosság otthon, amikor tényleg otthon vagyunk!

 

Forrás: kiloWatt-böjt 2020

Képek forrása: GreenDependent ©, pixabay.com, pexels.com

 

 

 

Megosztás Megosztás