Kislábnyom projekt a UNEP jó gyakorlat gyűjteményében!

A Kislábnyom projekt a GreenDependent egy jelenleg is futó programjával, az EnergiaKözösségek programmal együtt bekerült az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) jelentésébe. A beszámoló célja a fenntartható életformák terjesztése és széleskörű elfogadottságuk felgyorsítása. A fenntartható életmódok támogatása és kommunikációja c. jelentésben 16 nemzetközi jó gyakorlat kapott helyet, melyből Kelet-Európából egyedül Magyarország képviselteti magát, ráadásul két GreenDependentes jó gyakorlattal. Az esettanulmányok között találunk még holland, brit, amerikai, kínai, egyiptomi, Costa Rica-i, vietnami, mianmari, sőt globális jó példát is.

A jelentés egy négy lépésből álló stratégiát kínál, ezeken belül nyolc működési elvet azonosítva, melyek ígéretes jellemzői már sikeres fenntarthatóéletmód-kampányoknak és –kezdeményezéseknek. Ezek az elvek, melyek szintén olvashatók a jelentésben, elősegíthetik további fenntartható életmód programok tervezését, alkalmazását és értékelését.

A teljes jelentés angol nyelven INNEN, a jelentés rövid összefoglalója pedig INNEN tölthető le. (A letöltéshez először ki kell választani a nyelvet!)

A két GreenDependentes esettanulmány az alábbi linkeken érhető el angolul:

 

Megosztás Megosztás