Konyhai energiatakarékosságról a Hasznos Eszközök menüben

A hasznos eszközök rovat ismét frissült számos új eszközzel és termékkel, melyek elősegítik egy fentarthatóbb, kislábnyomos életmód kialakítását. A héten kiemelten a konyhai energiatakarékosságot elősegítő eszközökkel foglalkoztunk, így a pároló edénnyel és a kuktával ismerkedhetek meg, de érdemes böngésznetek a korábban feltett eszközök között is, mivel sok hasznos dologra bukkanhattok! :)

Pároló edény
A pároló edényben készített ételek a hagyományos főzésnél kisebb energia igényűek, hisz az emeletes pároló edényekben egyszerre akár több fogás is készíthető, amely jelentős idő és energia megtakarítást jelent. Emellett a párolt ételek egészségesebbek is, mivel nem szükséges zsiradék hozzájuk és a párolás során magasabb marad a vitamintartalmuk is.
 
 
 

Kukta

A kuktával vagy egyéb nyomástartó gőzölő edénnyel való főzés lényegesen gyorsabb és energiahatékonyabb is, mint hagyományos társaikkal. Nem csak időt, de a főzéshez szükséges energia 70%-át is megtakaríthatjuk így, ráadásul az ételek vitamin tartalma és tápértéke is magasabb marad.

 
További hasznos eszközök ITT
Beszerzéshez segítség - termékjel ismertető, online weboldalak elérhetősége - letölthető INNEN
További ötletek a Kislábnyom Hírlevél Termékek, Szolgáltatások rovataiban.
 
Megosztás Megosztás