Letölthető az új családi útmutató

A „Klímabarát háztartások” c. útmutató tartalmazza a klímaváltozással kapcsolatos ismereteket, hétköznapi háztartási energiatakarékossági tippeket ad, és abban is segít, hogy miképp mérjük fel és tegyük rendbe otthonunk energiafogyasztását, saját energiahasználati szokásainkat.

S hogy miért jó klímabarát háztartást/házat fenntartani?

  • Először is, mert egészségesebb, mivel kevesebb egészségünkre ártalmas anyagot használunk és bocsátunk ki: környezetünkre jobban odafigyelünk, kevésbé szennyezzük, így a minket érő káros hatások is csökkennek;
  • ezen kívül a pénztárcánkkal is jót teszünk, hiszen a klímabarát élet hosszú távon olcsóbb! Energia és vízfelhasználásunk csökken, remélhetőleg kevesebbet vásárolunk és autózunk, több mindent megtermelünk magunknak, és felfedezzük újra az energiatakarékos szórakozási formákat: gyertyafényes vacsorákat szervezünk, társasjátékozunk, stb.
  • végül fontos megemlíteni a jó érzést, amit az okoz, hogy gyermekeinkkel, unokáinkkal, a jövő generációkkal közös jövőnkért teszünk: hozzájárulunk, hogy a környezetet minél jobb állapotban megőrizzük számukra, illetve hogy az erőforrásokból nekik is jusson.

Megosztás Megosztás