Mosható intim betétek

Ezen a héten az eldobható egészségügyi betétek alternatívájával, a mosható intim betétekkel foglalkoztunk. A környezettudatosság terjedésével nem csak a mosható pelenkák, de a mosható egészségügyi betétek is kezdenek visszajönni a "divatba", ami nem csak a környezetünknek jó, gondoljunk csak a több tonna veszélyes hulladékra, amelynek ezáltal megelőzhetjük a képződését, hanem az egészségünknek és hosszú távon a pénztárcánknak is.

Mosható női intim betét

„Tételezzük fel, hogy minimum 500 millió nő használ eldobható intim betéteket egész élete során a világon – ez nagyjából 3.4 trillió eldobott betétet és tampont jelent, plusz természetesen rengeteg csomagolóanyagot, kiegészítőt terméket, hulladékgyűjtő zsákot, szállítást stb.” (www.gladrags.com)

Mindezt a szennyezést és tetemes mennyiségű hulladékot ki lehet váltani mosható intimbetétek alkalmazásával. Nagyanyáinknak még nem volt eldobható egészségügyi betétjük, maguk varrták és mosták a „felkötőt”. Úgy néz ki – nem nosztalgiából - , de a textil visszatért: nálunk egyelőre nem nagyon hallani róla, de az USA-ban és több európai országban egyre nagyobb rajongótábora van a mosható, általában bio pamutból készülő textil intim betéteknek. Nem csak a textil pelenka lehet öko választás! A beszámolók mind lelkesek, akik egyszer kipróbálják, többé nem vágynak a műanyag betétekre. A mosható betétek kényelmesebbek, olcsóbbak és egészségesebbek is! Bővebben>>

További hasznos eszközök ITT
Beszerzéshez segítség - termékjel ismertető, online weboldalak elérhetősége - letölthető INNEN
További ötletek a Kislábnyom Hírlevél Termékek, Szolgáltatások rovataiban.

 

Megosztás Megosztás