Adventi naptár

Adventi naptár készítésével megkönnyíthetjük a karácsonyi  várakozást a türelmetlenebb gyerekek számára, sőt, akár őket is bevonhatjuk a készítésbe. Lássuk hát, hogyan, miből készíthetünk hulladékmentes, kreatív adventi naptárat!

Zokninaptár: A régi, kinőtt babazoknikból gyors és kedves adventi zsákocskák készíthetők. Kell hozzá: 24 db babazokni (lehetőleg piros, zöld és fehér színekben), 24 db csipesz, kb 1 méter kenderzsineg. Így készül: A zsineget rögzítsük fel valahová. Lehet ez falon az ebédlőasztal mellett, egy szekrény elején, ajtón. A zoknikat töltsük meg mindenféle jóval, és csipeszeljük fel őket a zsinegre.

Az akár koszorúként is használható naptárakat a háztartásban fellelhető hulladékokból állítsuk össze – baloldalon egy csipeszekből és teafilterekből, jobboldalon régi csomagolópapírokba burkolt gyufáskatulyákból, karton-papírkarikából és terítőből álló naptár látható.

És hogy mi kerüljön az adventi naptárba?

Csoki helyett

·         aszalt, vagy kandírozott gyümölcs

·         szerencsesüti (saját készítésű)

·         dió, mogyoró, mandula

·         mézeskalács

·         müzli

·         különleges aromájú teafű

Gyermekeknek

·         ujjbáb

·         találós kérdés

·         üveggolyó

·         nagyító

·         kifestő

Végezetül pedig – a kislábnyomos készülődés jegyében – jó szívvel ajánljuk egy korábbi Kislábnyom Hírlevélben található kislábnyomos ünnepi naptárunkat, benne sok-sok ötlettel, finomságokkal, alkotnivalóval, érdekességekkel.

Összeállította: Király Andrea, GreenDependent

 

Forrás és további ötletek: 

https://butoraim.hu/magazin/5-egyszeru-es-gyors-adventi-naptar/

https://hulladekmentes.hu/2017/11/09/adventi-naptar-86-hulladekmentes-ajandekotlettel-kicsiknek-es-nagyoknak-egyarant/

 

Megosztás Megosztás