Energetikai pályázatok mindenkinek

A Pályázat Menedzser segítségével összeállított gyűjteményünkben most számos felhívást találhattok magánszemélyek, közösségek, mikro-, kis-, és középvállalatok számára energetikai korszerűsítésre! Szemezgessetek bátran :)

 

Kamatmentes hitel magán-személyeknek, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek lakóépületek energiahatékonyságának növelése és megújuló energia felhasználásának céljából

A hitelprogramok keretében természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek nyújthatnak be hitelkérelmet energiahatékonyság javításra és megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységekhez kapcsolódóan.

A VEKOP-5.2.1-17 hitel a Közép-Magyarország régióban, míg a GINOP-8.4.1/A-17 hitel a Közép-Magyarországi régión kívüli családi házak, lakóházak, szabadon álló házak, sorházak, ikerházak, hétvégi házak, üdülőházak, továbbá társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítésére fordítható.

A kölcsön összege magánszemélyek esetén: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint, társasház és lakásszövetkezet esetén: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint lehet. Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

Beadhatóság dátuma: 2017. április 24. - 2022. december 31.

Eredeti kiírás/dokumentum: https://www.mfbpont.hu/lakossagi-hiteltermekek

 

Otthon Melege Program 2017

1. Pályázat fűtéskorszerűsítés, gázkazánok és gázkonvektor cseréjének támogatása céljából

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívása lakóépületek illetve társasházi lakások fűtéskorszerűsítési célú támogatása céljából.

A pályázat keretében magánszemélyek pályázhatnak lakóépületek és társasházi lakások fűtési rendszerei felújításának, gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatására. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700.000 Ft.

Pályázatot benyújtani 2017. június 06. 8:00 órától a álló forrás kimerüléséig lehetséges.

Eredeti kiírás: http://futeskorszerusites2017.nfsi.hu/

 2. JÖN: Hűtőgépcsere, fagyasztógépcsere és mosógépcsere pályázat

Az Otthon Melege Program 2017 májusában a háztartási gépek cseréjével (hűtőgépek cseréje, fagyasztógépek cseréje és mosógépek cseréje) folytatódik. A pályázat keretösszege 700-800 millió forint között alakul majd.

A pályázati kiírás még nem jelent meg, de hamarosan elérhető lesz. A mosó- vagy hűtőgépek cseréjére megjelenő új pályázaton a vételár felét, de a háztartási nagygép energiaosztályától függően maximum 25, 40 vagy 45 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

A pályázatok benyújtásának (tervezett) kezdeti dátuma: 2017. augusztus 7. A kiírásra régiónként eltérő időpontban lehet majd jelentkezni.

 

Pályázat a tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseinek támogatására

A felhívás átfogó célja a tanyás településeken található tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítása. A felhívás keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók.

A felhívás célja azon tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztése, amelyek villamos energia, vízellátási rendszere vagy szennyvízkezelése elavult, illetve nem megfelelően vagy egyáltalán nem került kiépítésre. A felhívás keretében a tanyákon élő népesség életminőségének és a vidék népességmegtartó képességének javulása várható.

A pályázat keretében tanyás térségek önkormányzatai 50 millió forintra, tanyán élő személyek 6,2 millió forintra pályázhatnak villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztések megvalósítása érdekében.

Határidő: 2017. március 31. - 2019. április 1.

Eredeti kiírás: https://www.palyazat.gov.hu/vp6-7214-17-tanyk-hztartsi-lptk-villamos-energia-s-vzellts-valamint-szennyvzkezelsi-fejlesztsei

 

Pályázat helyi hő és hűtési igény kielégítésére megújuló energiaforrásokkal

Jelen felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, így támogatni a meglévő fosszilis energiahordozó bázisú hőellátó- és hűtési rendszerek megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges átállítását, valamint új megújuló alapú hőellátó- és hűtési rendszerek kialakítását. A támogatott fejlesztések hozzájárulnak a megújuló energiaforrás felhasználásának növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A pályázat keretében gazdasági társaságok és nonprofit gazdasági társaságok megújuló alapú helyi hő és hűtési igény fejlesztések 20 millió – 2,5 milliárd forintos támogatására pályázhatnak.

Határidő: 2019. április 17.

Eredeti kiírás: https://www.palyazat.gov.hu/kehop-532-17-helyi-h-s-htsi-igny-kielgtse-megjul-energiaforrsokkal

 

Go Green in the City 2017 - Intelligens energiagazdálkodási ötletverseny felsőoktatási hallgatóknak

A Schneider Electric pályázati felhívása felsőoktatási hallgatók számára intelligens városi energiagazdálkodási ötletek kidolgozására. A pályázat keretében felsőoktatási hallgatók intelligens városi energiagazdálkodási ötletekkel gyakornoki pozíciókra, állásokra, tanulmányútra pályázhatnak.

Határidő: 2017. május 12.

Eredeti kiírás: http://www.gogreeninthecity.com/

 

Pályázatok mikro-, kis-, és középvállalkozások részére

Hitelprogrammal:

  1. KKV energia hitelprogram - GINOP-8.4.1/B-16

A hitelprogram célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, valamint e képesség növelésének támogatása a külső finanszírozáshoz történő hozzáférés javítása révén. A hitelprogram mikro-, kis- és középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát állítanak elő.

A pályázat keretében mikro-, kis- és középvállalkozások 1 millió – 1 milliárd forint kölcsönre pályázhatnak megújuló energetikai beruházások támogatása érdekében.

Határidő: 2018. június 30.

Eredeti kiírás: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-841-b-16-kkv-energia-hitel-1

Kombinált hiteltermékkel:

  2. Pályázat megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kombinált hiteltermékkel GINOP-4.4.1-8.8.4-16

Eredeti kiírás: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-411-844-16 

  3. Pályázat a vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel VEKOP-5.1.1-5.1.2-16

Eredeti kiírás: https://www.palyazat.gov.hu/vekop-511-512-16

Jelen felhívások hozzájárulnak az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás és kölcsön formájában. Egyszerre szolgálják a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A pályázatok keretében mikro-, kis- és középvállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések 3-50 millió forintos támogatására és 3-50 millió forint hitelre pályázhatnak.

Határidő: 2019. február 8.

 

 

Az összeállítást a PályázatMenedzser segítségével készítettük:

 

A 96. Kislábnyom Hírlevél melléklete INNEN letölthető!

 

Megosztás Megosztás