Karbon-lábnyom csökkentés otthon lépésről lépésre 2. - Mindennapi rutin, berendezések, karbantartás

Karbon-lábnyomunk megismerése és csökkentése a legjobb módszer, ha tenni szeretnénk az egyre fenyegetőbb klímaválság ellen. A háztartási energiafogyasztás, a közlekedés és az étkezés azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.

Szeretnél többet megtudni az otthoni energiamegtarakításról, arról, hogy mit tehetsz beruházás nélkül, a mindennapi viselkedés és rutin megváltoztatásával? Lehet egyáltalán így is megtakarítani és lábnyomot csökkenteni? Érdekel, milyen az ideális termosztát- és bojlerbeállítás? Nem vagy biztos benne, mit érdemes évente, és mit gyakrabban karbantartani? Úgy érzed, túl sok elektromos berendezés határozza meg mindennapi életünket?
Téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések? Akkor várunk szeretettel február 24-én, este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és beszélgetésre a karbon-lábnyom csökkentésről, idén második alkalommal.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt tudtok:
https://www.surveymonkey.com/r/karbonlabnyomcsokkentes_feb24

A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.
Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és kislábnyomos életmód iránt. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat második része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a karbon-lábnyom csökkentés különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz.

A programsorozat lehetőséget teremt arra, hogy a járványhelyzet ellenére is összegyűljünk, és megerősítsük egymást a fenntarthatóságért való közös küzdelemben. Várjuk mind a Kislábnyom Hírlevél rendszeres olvasóit, a Gödöllői klíma-klub visszatérő látogatóit, az E.ON EnergiaKözösségek energiamegtakarítási verseny háztartásait – és természetesen minden további lelkes érdeklődőt is!

Az 1. alkalom (Hogyan kezdjünk hozzá?) videója megtekinthető itt:
https://youtu.be/8TchGaIIQM4

A Facebook-esemény pedig itt érhető el:

https://www.facebook.com/events/475552676769359?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%7D 

Megosztás Megosztás