Kell ennyi energia?! - tippes kiadvány

A klímaváltozás, az ahhoz való alkalmazkodás korunk egyik legnagyobb kihívása; ehhez kapcsolódva szintén fontos kihívás a fosszilis erőforrások fokozatos kimerülése, és a felkészülés a minél inkább „karbon-mentes”, alacsony szén-dioxid-kibocsátású életre. Mindkét probléma kezelése szempontjából alapvető fontosságú energiaigényünk és energiafogyasztásunk csökkentése, valamint ezzel együtt az üvegházhatást okozó gázok, elsősorban a szén-dioxid kibocsátásának mérséklése.

Ezekhez ad segítséget ez a kis kiadvány: hogyan kezdjük el mindennapi életünket klímabaráttá alakítani, hogy csökkentsük energiaigényünk és fogyasztásunk, miközben az életmódunkhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás is csökken. Olyan tippeket, ötleteket, példákat adunk, amelyeket bárki a saját életében megvalósíthat nagyrészt beruházás nélkül, szokásainak és mindennapi gyakorlatának megváltoztatásával.

 

A kiadványban szó esik a rendszeres karbantartás fontosságáról; fűtési tippekről és praktikákról; energiatakarékosságról a nappaliban; a készenléti üzemmódról; fürdőszobai energia-és erőforrás-takarékosságról; konyhai energiatakarékossági praktikákról; áramfogyasztás-csökkentő tippekről; klímabarát, energiatakarékos közlekedésről; a családtagok bevonásáról; a kislábnyomos életmódról. A kiadvány végén pedig további hasznos honlapokat, olvasnivalókat találunk.

 

A kiadvány ITT érhető el.

 

Megosztás Megosztás