Kislábnyom családi energiatakarékossági képzés a „Spórolni akarok! Energiahatékony Wekerle Napon”

A Kislábnyom program klíma-koordinátorainak első képzése után október 15-én Wekerletelepen indult el az a tíz helyszínből álló képzés sorozat, melyet a közép-magyarországi régióban élő családok háztartási energiafelhasználásának csökkentése érdekében szervez a GreenDependent Egyesület

A wekerlei és kispesti lakókat – a GreenDependent Egyesülettel együtt – a Családi Zöld Szombat rendezvény keretein belül látta vendégül a Wekerlei Kultúrház és a WTE Zöld Hajtás Klub. Kezdésként mindenki kitöltött egy „tudásfelmérőt”, hogy lássuk, ki, milyen „munícióval” érkezett.

Kölcsönös bemutatkozás után beszélgettünk a klímaváltozásról és a fosszilis erőforrások kimerüléséről, üvegház-hatásról, „lábnyomainkról” – legyen az öko vagy karbon, a Boldog Bolygó Indexről, a szén-dioxid kibocsátó tevékenységekről és még sok minden másról, ami közben a jelenlévőkben felvetődött. A szünetekben környezettudatos és energiatakarékos termékeket mutattunk be.

A képzés résztvevői információt és útmutatást kaptak arra nézve, hogy mit tehetnek saját otthonukban, hogyan takaríthatnak meg energiát különösebb beruházás nélkül. Közösen ötleteltünk, hogy az egyes szobákban mit lehet tenni annak érdekében, hogy a hónap végén a fogyasztásmérő óra kevesebbet mutasson.

A képzés után környezetvédelmi és energiatakarékossági vetélkedő várta a fiatalokat és idősebbeket öko-tudatos nyereményekkel. A programot játszóház és nyílászáró szigetelési bemutató gazdagította, a nap végén pedig klímabarát lakomával kedveskedtek a házigazdák megjelenteknek.

A program során, 2011 decemberéig a régió további 8 településén tartunk majd „Klímabarát és energiatakarékos háztartás” képzéseket, illetve még egy alkalom lesz Budapesten is. Eközben már lehet jelentkezni a fél évig tartó fogyasztásmérésen alapuló, energia megtakarítási versenyre, melyet különböző „szorgalmi” feladatokkal színesítünk.

A megtakarított energiával mindenki nyer, de ezen kívül természetesen lesz még számos meglepetés ajándék! Várjuk a családok jelentkezését, korhatár nincs!

A részvétel ingyenes, előzetes klíma-, azaz éghajlatváltozással kapcsolatos tudás nem szükséges!

Csatlakozzatok Ti is!

A képzés előadásai letölthetők innen.

A Klímabarát háztartások útmutató pedig innen.

Megosztás Megosztás