SEAP-ból SECAP: Rövid útmutató az integrált klímacselekvéshez

Az útmutató hiánypótló azoknak a városoknak és régióknak, akik szeretnék a már kidolgozott SEAP akciótervüket SECAP-ra bővíteni. Rövidebb lélegzetű, könnyen áttekinthető formában ad tájékoztatást arról, hogy a SECAP hogyan integrálja az alkalmazkodási és hatásmérséklési intézkedéseket a fenntartható energia-és klíma akciótervek tervezési folyamatába.
Az útmutató elsősorban a Szövetség európai aláíróinál (EU-CoM) dolgozó önkormányzati szakembereknek és az őket segítő tanácsadóknak készült. Főleg olyan kérdésekre koncentrál, amelyekkel a már SEAP-pal rendelkező települések néznek szembe, amikor a SECAP-ra való bővítés mellett döntenek.

Az útmutató jó kiinduló pont a SECAP önkormányzati bevezetéséhez, illetve segítség az önkormányzati csapatot támogató külsős tanácsadók számára. Az anyagban megtalálhatóak azok az európai referenciák – online eszközök, módszerek, további útmutatók és esettanulmányok – amelyek segítik az útmutató témáiban való elmélyülést.


A dokumentum innen letölthető: https://compete4secap.eu/fileadmin/user_upload/From_SEAP_to_SECAP/D5_4_SECAP_upgrade_guide_HU_final.pdf

 

Megosztás Megosztás