TreeDependent – Fákkal felelősen: 462 elültetett gyümölcsfa idén ősszel

Hírek: 2022. november 22.

Idén ősszel tovább folytatódik TreeDependent – Fákkal felelősen programunk. Az őszi ültetési szezonban összesen 6 felajánlótól 462 darab őshonos gyümölcsfa csemetét osztottunk szét 35 intézmény között. Továbbá, egyik partnerünk közreműködésünkkel 172 gyümölcsfa csemetét osztott szét a segítségünkkel a munkatársai között.

A gyümölcsfákat a pórszombati Tündérkertből szereztük be, 5 különböző gyümölcsből (alma, körte, kajszi, szilva és mogyoró) összesen 70 (!) különböző tájfajtát osztottunk szét. A fák vad alanyra oltott őshonos magyar gyümölcsfák, amelyek különösen ellenállók a betegségekkel és az időjárás viszontagságaival szemben, így nem szükséges őket sem metszeni, sem permetezni.

A fákat finanszírozó partnereink között idén is vannak szervezetek, amelyek különböző rendezvényeik karbonkibocsátásáért vállalnak felelősséget az ültetéssel, valamint magánszemélyek is, akik utazásaik kompenzálása miatt kértek fel minket a faültetésre, vagy egyszerűen csak fix összegű felajánlást tettek. A GreenDependent Intézet pedig az irodai működéséért és a munkatársak munkába járásáért vállal felelősséget a fák elültetésével.

A fákat befogadó intézmények főként óvodák és iskolák, valamint civil szervezetek, 34 magyarországi, 1 pedig határon túli szervezet. A program felfutása óta idén először olyan szervezeteknek is tudtunk ismét fákat adni, amelyek már kaptak tőlünk korábban is csemetéket, így többen már rutinosak a fák elültetésében és gondozásában.

A fák ültetése épp a napokban zajlik, néhányan már el is ültették őket, az ültetésről pedig fotókat is küldtek nekünk!

Csillagberek Waldorf Óvoda

 

Mezőkovácsházi Négy Évzsak Óvoda és Bölcsőde

 

Szentmártonkátai Aprajafalva Óvoda és Bölcsőde

 

 

Megosztás Megosztás