Várjuk a 2. szorgalmi feladatokat!

Klímabarát utazási/közlekedési terv

 

Hogyan használjátok az autó(i)tokat? Főként helyi közlekedésre, vagy napi rendszerességgel, hosszabb utakra is?

 

A feladat részletes leírása: http://kislabnyom.hu/2-szorgalmi-feladat

Beküldési határidő: 2012. március 01.

A kép forrása: gyereegykorre.hu/site/global/legjobb_megoldasok

A feladat leírása:

Klímabarát utazási/közlekedési terv készítése az alábbi szempontok figyelembe vételével:

1.    A karbon-kalkulátor alapján (www.karbonkalkulator.hu), mutassátok be, hogy az elmúlt hónap(ok)ban karbon-lábnyomotok mekkora részét tette ki a közlekedéshez kapcsolódó kibocsátás.

2.    Készítsetek listát a szokásos napi, vagy gyakori utakról, amelyeket nem tudtok autó nélkül megtenni és írjátok le, hogy miért. Ezután vizsgáljátok felül a miérteket: valóban elengedhetetlen az autóhasználat? Hol tudnátok kevés erőfeszítéssel változtatni? Mi motiválhatna abban, hogy változtassatok, amin lehet?

3.    Próbáljátok ki, hogy heti min. 1 autómentes napot tartotok.
Írjátok le, hogyan oldottátok meg, mi sikerült és mi nem.


Ha nincs autótok, vagy ha van, de csak nagyon ritkán használjátok, akkor:

1.    A karbon-kalkulátor alapján (www.karbonkalkulator.hu), mutassátok be, hogy az elmúlt hónap(ok)ban karbon-lábnyomotok mekkora részét tette ki a közlekedéshez kapcsolódó kibocsátás.

2.    Osszátok meg velünk, hogyan oldjátok meg mindennapi közlekedéseteket: hogyan jártok munkába, iskolába, vendégségbe, nyaralni stb. Okoz néha valami nehézséget? Ha igen, azt hogyan oldjátok meg?

3.    Adjatok ötleteket másoknak, hogyan tudnák ők megoldani autó nélkül! Ahol lehetséges, az ötleteket illusztráljátok konkrét mindennapi példákkal. 
 

Beküldés módja:

  • Formátum: Word, Excel, PDF fájl (doc, docx, xls, xlsx, pdf)

  • A fájl maximum nagysága: 3 MB

  • beküldés mail csatolmányként az info [kukac] kislabnyom.hu címre
 
A feladat értékelésének szempontjai:
  • alaposság – milyen alapos a jelen közlekedési szokások bemutatása, felmérése? Használták a karbon-kalkulátor adatait ennek során?
  • a terv, megvalósítási ötletek és tanácsok szakmai megfelelősége – mennyire felel meg a klímabarát életmód szempontjainak a terv és az ötletek?
  • kreativitás - mennyire eredetiek és ötletesek a javasolt autó-mentes megoldások (amellett, hogy meg is valósíthatóak)?
  • kivitelezés –mennyire élvezhető, színes, szépen összeállított és szerkesztett a beküldött feladat. Itt jutalmazzuk, ha a beadványokat saját készítésű képekkel, esetleg rajzokkal illusztrálják a háztartás tagjai
Megosztás Megosztás