A Kislábnyom projekt előzetes ütemezése PDF E-mail
2011. augusztus 12. péntek, 11:15
  • Alább a Kislábnyom projekt részletes ütemtervét mutatjuk be a Családi Energiatakarékossági Vetélkedő iránt érdeklődők számára 2011. nyara és 2012 tavasza között:
  • 2011. június közepe és szeptember közepe között:
  • Klímanaptár tervezése és kivitelezése, a naptárban szereplő rajzok kiválasztása pályázat útján

    A program keretében – több kiadvány mellett – készül egy klíma-naptár is, amely tartalmazni fogja a fontos Zöld Napok mellett a programmal kapcsolatos rendezvényeket és dátumokat, a havi klímabarát tippeket, valamint a hónapokat egy-egy színes gyermekrajz díszíti.

     

    • 2011. június közepétől 2012. január elejéig:

    Energiatakarékossági és klímatudatossági vetélkedők szervezése helyi rendezvényeken

    A projekt során jelenlétünkkel szeretnénk erősíteni néhány olyan helyi rendezvényt, ahol a program számára közvetlenül is elérhetjük a családokat. Ezeken a rendezvényeken standunkon játékos környezettudatossági vetélkedővel, valamint környezetbarát termékek bemutatásával várjuk az arra járókat.

     

    • 2011. augusztus eleje és 2012. január közepe közé eső időszakban:

    Helyi klíma koordinátorok kiválasztása és felkészítése a projektben ellátandó feladataikra

    A klíma-koordinátorok feladata a családok képzésének helyi szintű szervezése (családok beszervezése, oktatási helyszín biztosítása), a családok buzdítása és motiválása a versenyben való részvételre, valamint a projektben a helyi részt vevő családok információs és szakmai támogatása.

     

    • 2011. október-november folyamán:

    Családok oktatási kampánya

    A projekt iránt érdeklődő pest megyei és budapesti családok számára interaktív, informális oktatási kampányt szervezünk, melynek fő célja a családok környezet- és klímatudatosságának növelése olyan egyszerű módszerek bemutatásával, amelyeket saját háztartásukban is egyszerűen alkalmazhatnak a vállalkozó szellemű családok. Az egy napos, ebéddel egybekötött képzés során 6x45 perces órákat tartunk, melyeken a részvétel ingyenes.

     

    • 2011. november elejétől 2012. március végéig:

    Családok energiatakarékossági versenyének előkészítése és lebonyolítása

    A 4 hónapig tartó verseny során az érdekesnél érdekesebb kérdőíveken és teszteken túl a részt vevő családoknak havi rendszerességgel kell mérniük energiafogyasztásukat (amelyet az e célra létrehozott online karbon-kalkulátorba rögzítenek). A karbon-kalkulátor a projekt lezárása után is a családok rendelkezésére áll, hogy a hosszú távú, sikeres eredményekhez is segítséget nyújthasson.

     

    • A projekt időtartama alatt havi rendszerességgel:

    Hírlevél küldése

    A projekt eseményeiről 2 hetente megjelenő elektronikus hírlevelünkben tájékoztatjuk az érdeklődők népes táborát. A hírlevél egyik állandó rovatában energiatakarékossági tippekkel látjuk el az olvasókat, valamint egyéb érdekes és hasznos cikkeket is csokorba gyűjtünk.

     

    • 2012. május közepén:

    A díjkiosztó és projektzáró rendezvény szervezése és megtartása

    A rendezvényen beszámolunk arról, hogy milyen mértékben sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, valamint hogy milyen hatással volt a részt vevő családokra a kampány és a képzés, illetve a megtakarítási verseny, továbbá kiosztásra kerülnek a verseny során kiérdemelt ajándékok is.

     
    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai RegionálisFejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.