Magunkról PDF E-mail
2010. június 07. hétfő, 17:17

GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete

 

A GreenDependent 2005-ben alakult közhasznú egyesület. Az Egyesületet magányszemélyek hozták létre, küldetése a "fenntartható életformák, termelési módszerek és fogyasztási szokások kutatása, kialakítása és terjesztése." Alapszabálya többek között a következőket fogalmazza meg az egyesületi tevékenység céljaként:

  • Az egyének, közösségek, szervezetek környezeti felelősségének és környezettudatosságának növelése
  • Az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásának, az ún. ökológiai lábnyomnak csökkentése
  • Fenntartható energiatermelési és fogyasztási szokások támogatása;
  • A társadalmi, környezeti és gazdasági fenntarthatóság működő modelljeinek kialakítása, illetve felkutatása és adaptálása, népszerűsítése és elterjesztése egyének, közösségek, civil, gazdasági és kormányzati szervezetek részére a fenntartható társadalmi rend kialakítása céljából.

Tevékenységeinket motiválja még, hogy kapcsolatot építsünk ki a kutatás és a mindennapi élet között, hogy a küldetéseink szempontjából fontos eredmények minél előbb a gyakorlatba kerülhessenek. Ezért célunk, hogy míg nemzetközi kutatási projektekben vagyunk partnerek, helyi szinten is aktívak legyünk, dialógust kezdeményezzünk, változást motiváljunk, és példát mutassunk.

 

Link a honlapra: www.greendependent.org

 

 

Nagycsaládosok Országos Egyesülete

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országunk egyik legnagyobb, 23 éve működő, hagyományokkal, tapasztalatokkal rendelkező civil szervezete. A NOE célja az élet, az anyaság és a házasság tiszteletére nevelés, a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, az értékfelmutatás, az érdekvédelem, a közösségteremtés.

 

Kiemelten közhasznú szervezetként nem csak a szorosan vett tagsággal tartjuk a kapcsolatot, és bárkinek segítünk, akivel munkánk során kapcsolatba kerülünk, vagy aki felkeres bennünket.

 

Érdekvédelmi és -képviseleti tevékenységünk egyik eleme a tanácsadó és segítségnyújtó szolgálataink működtetése: általános jogsegély szolgálat; lakásügyi-építési tanácsadás; szociális-gyermekellátási tanácsadás; a fogyasztóvédelmi tanácsadás; nevelési tanácsadás. Minden tanácsadás ingyenes.

 

Nemzetközi kapcsolatainkban kiemelt helyet foglal el a határon túli magyar családszervezetekkel való együttműködés (Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége). Tagjai vagyunk: WFO, az ENSZ mellett működő Vienna NGO Committee on the Family, CONGO, és a FEFAF.

 

Link a honlapra: www.noe.hu

 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai RegionálisFejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.