Verseny PDF E-mail
2010. június 07. hétfő, 17:22

Klímabarát háztartások – Családok energiatakarékossági versenye

A „Nagycsalád –  kis lábnyom” kampány keretén belül 2010. október 20-tól egy fél évig tartó fogyasztásmérős, energiamegtakarítós, feladatmegoldós versenyt indítunk a vállalkozó kedvű családoknak!

A verseny célja, hogy ki-ki megmutathassa:

  • nem csak elméletben tud takarékoskodni
  • és a fogyasztásával párhuzamosan a szén-dioxid kibocsátása, azaz karbon-lábnyoma is csökken..!

A résztvevő családok…

…mérik a fogyasztásukat, azaz havonta leolvassák a mérőórákat és az adatokat a karbonkalkulator.hu oldalon rögzítik, hogy a változás követhető legyen;

…a klímabarát otthon kialakításáról szóló képzésen hallottak vagy a honlapról letölthető útmutató, illetve saját ötleteik alapján – a családtagok bevonásával és a háztartási klíma audit segítségével - megtakarítási intézkedéseket tesznek (Beugró feladat)

…a környezettudatosság és energiamegtakarítás témaköreiben oldanak meg kreatív feladatokat (a féléves verseny alatt 3-at).

A családok egyik legfőbb nyereménye a megtakarított energia, illetve a legjobbak a projekt végén megjelenő, családi megtakarításos példákat tartalmazó esettanulmánykötetbe is bekerülnek.

Emellett, természetesen minden régióban  (Pest megye és Budapest kivételével (Frown) értékes nyereményeket lehet nyerni (pl.: laptop, kerékpár, öko-nyaralás, környezetbarát termékcsomag).  A folyamatosan feltöltött fogyasztási adatokat és a beküldött 3+1 feladatot egy szakmai zsűri pontozza. Amely családok (régiónként 4) a legtöbb pontot kapják, azok vehetik át személyesen a 2011. áprilisában megrendezésre kerülő zárórendezvényen a nyereményeket.

Jó hír, hogy az extra felajánlásoknak köszönhetően a Közép-Magyarországi régió legjobban szereplő családjai se maradnak nyeremény nélkül!

 

A verseny részletesebb bemutatása és a versennyel kapcsolatos szabályzatok a "Versenyszabályzat" valamint az "Adatvédelmi nyilatkozat" menűpont alatt olvasható.

 

Csatlakozzatok Ti is a családdal az országos programhoz és a 2010 őszén induló energiatakarékossági versenyhez!

 

További információ:

Antal Orsolya, Vadovics Kristóf

Telefon: 28-415-691

Email: info [kukac] greendependent.org

 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai RegionálisFejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.