A GreenDependent Egyesület beszámolója a Babatvölgyi Aratási Ünnepről PDF E-mail
2011. július 13. szerda, 06:10

A Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács (G7) tagjai a Gödöllő és környéki élelmiszerek termelésének, feldolgozásának, kereskedelmének és fogyasztásának elősegítését, az egészséges életmód népszerűsítését tűzte ki célul. Ezen cél megvalósításának részeként került sor 2011. július 10-én a család apraja-nagyja számára programokat tartogató Babatvölgyi Aratási Ünnep megrendezésére, melyen egyesületünk is képviseltette magát.

 

Az egész napos rendezvényen többek között volt helyi termék- és bioélelmiszer vásár, kenyérsütés, filmvetítés, valamint a gyerekek számára termés-és szalmaképek készítése, kreatív rajzverseny és állatsimogató. Aki a vásári forgatagban elfáradt, az helyi termékekből összeállított bio ebédet fogyaszthatott, vagy a tombolahúzásánál izgulhatott a nyereményekért.

A GreenDependent Egyesület standjánál a zöld háztartásvezetési tanácsadás mellett ismét meg lehetett tekinteni a folyamatosan bővülő, környezetbarát termékeket bemutató kiállításunkat, továbbá értékes nyereményekért energiatakarékossági vetélkedőn mérhették össze tudásukat mind a gyerekek, mind a felnőttek.

 

A vetélkedőben részt vevő összes vendéget egy kis bio keksszel jutalmaztuk, valamint a legközelebbi sikeresebb vetélkedés érdekében a témához kapcsolódó kiadványokkal láttuk el őket.

A legjobbak azonban egy háztartási energiatakarékossági eszközöket tartalmazó ajándékcsomag boldog tulajdonosai is lehettek.

A tűző nap ellenére sokan vállalták az izzasztó vetélkedő kérdéseket, és az ősszel induló újabb Kislábnyom programhoz való csatlakozás lehetősége is több helyi család érdeklődését felkeltette.

 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai RegionálisFejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.