Ismét zajlik a „Kell ennyi energia?” kampány

Idén második alkalommal szervezi meg a GreenDependent a „Kell ennyi energia?!” közösségi média kampányt, ahol 10 héten keresztül változatos témák mentén érdekes és tanulságos cikkeket, ötleteket, híreket osztunk meg az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán.

Ezek segítenek, hogy minél több energiát spóroljunk meg, így csökkentsük karbon-lábnyomunkat, valamint lehetőséget adnak a felkészülésre és gyakorlásra az ősszel induló közösségi megmérettetéshez is.

Az idei kampány első témája a nappali, a stand-by fogyasztás és a világítás volt; ezt követték a konyhai eszközökhöz és főzéshez kapcsolódó tanácsok; majd a fürdőszoba, vagyis a mosás, a melegvíz és víztakarékosság kérdésköre. Ezek után posztjaink a nyaralás fenntartható eltöltésére fókuszáltak; éppen aktuális témánk pedig a szabadidő másik aspektusát, a kütyüket (pl.: TV-t, számítógépet, játékkonzolokat) veszi górcső alá. Hátra vannak még többek között a mindennapi utazás és a hűtés, légkondicionálás kérdései, illetve a kampány végén segítséget adunk majd a kezdő beruházásokhoz, közösségi megmozdulásokhoz és a zöld iskolakezdéshez is.

A kampány során kihívásokat is közzéteszünk, a résztvevők között pedig 5000 forint értékű zöldutalványokat sorsolunk ki. Idén három kvíz kitöltésével mérettethetik meg magukat a vállalkozó kedvűek. Az első kihívás a - már tavalyról is ismert - zöld önismereti („Te energiabajnok vagy?”) kérdőív volt, ami idén is nagy népszerűségnek örvendett, ezt a kihívás három hete alatt csaknem 350-en töltötték ki. Nyeremény nélkül a kérdőív továbbra is kitölthető.

Második - jelenleg is zajló - kihívásunk kérdőívét elsősorban olyan „haladó zöld”, kislábnyomos, klímabajnok életmód kérdései iránt érdeklődőknek készítettük, akik mindennapi rutinjukba már sok energiatakarékos és környezetkímélő szokást beépítettek, de természetesen a kérdőív azok számára is érdekes lehet, akik csak most kezdenek bele a zöldülésbe! A kérdőív végén minden egyes kérdést érdekességekkel, hasznos tudnivalókkal és számos olvasnivalóval is kiegészítettünk, hogy ezzel is segítsük és támogassuk a kitöltők fenntarthatóbb életmódra törekvését.

Július legvégén pedig érkezik majd utolsó kihívásunk, ahol a részvevők egy klasszikus kvíz formájú „Klíma és energia tudáspróba” kitöltésével mutathatják meg, mennyit is tudnak ezekről a témákról.

A kampányról további részletek elérhetők honlapunkon, az érdeklődők számára pedig javasoljuk közösségi oldalunk követését!

 

Összefoglaló: Szőllőssy Anita, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2019. júliusi (114.) számában.

 

 

Képek forrása: GreenDependent ©

 

Megosztás Megosztás