"Kell ennyi energia?!"

2018 márciusában indult a GreenDependent "Kell ennyi energia?!" elnevezésű 9 hetes közösségi média kampánya, ahol különböző témák mentén hetente hasznos tippeket, ötleteket, érdekes cikkeket teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalon.Ezek tanulmányozása során felfedezhetjük, hogy beruházás nélkül is milyen egyszerűen tudjuk háztartásunk energiafogyasztását csökkenteni, valamint közvetve hozzájárulhatunk az Európai Unió azon célkitűzéséhez, hogy 2020-ra 20%-kal kevesebb energiát fogyasszunk és kevesebb CO2-ot bocsássunk ki.

A 9 hétig tartó kampány teljesen független az immár hagyománnyá vált, ősszel induló közösségi energiatakarékossági versenytől, a posztok követése viszont segítséget adhat az őszi megmérettetésre való felkészülésben. Továbbá, a kampány során megosztott ötletek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel is már jelentősen csökkenthető az energiafogyasztásunk.

A kampány során 3 hetente kihívásokat, feladatokat is közzé teszünk az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán, valamint az EnergiaKözösségek honlapon. A kihívásokra bárki jelentkezhet, s a legkreatívabb, legnehezebb vállalásokat teljesítőket zöld utalvánnyal jutalmazzuk.

Az első kihívás kapcsán arra bíztattunk mindenkit, hogy elektromos eszköz helyett használjon "hagyományosat", pl. szárítógép helyett teregessen szárítóra, a szabad levegőre, faültetés a kertben árnyékolás gyanánt légkondicionáló helyett, hagyományos fogkefe elektromos helyett, kézi habverő gép helyett, stb. A legjobb megoldást beküldők már meg is kapták utalványaikat!

A május elejéig tartó második kihívás azt szándékozik feltárni, hogy az egyes háztartások milyen praktikákkal takarítanak meg energiát mosás, főzés vagy világítás során. Az ötleteket, illetve mások ötleteire adott kommenteket a program közösségi oldalán várjuk szeretettel. És mint korábban is, a legjobban nyernek!

 

Ha szeretne jó ötleteket olvasni vagy esetleg megosztani másokkal a "Kell ennyi energia?!" kampányunk keretében, látogasson el az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalra. Ha tetszik, amit ott lát, csatlakozzon oldalunk kedvelőihez!

 

 

Szerkesztette: Fülöp Eszter és Vadovics Kristóf, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. áprilisi (106.) számában.

 

Megosztás Megosztás