Kislábnyom tippek

 

Ünnepek kislábnyomon

 

Hogyan lehet az ünnepeket, a pihenést, szórakozást, szünidőt klímabaráttá, energiatakarékossá tenni? Ehhez nyújtanak segítséget az ABC-sorrendben összegyűjtött tippek és ötletek :-)

 

Bővebben

 

 


Hogyan beszéljünk a gyerekeknek a klímaváltozásról, anélkül, hogy megijesztenénk őket?

 

A klímaváltozás és az ellene való küzdelem sajnos gyermekeink életének része lesz, ezért nagyon fontos, hogy minél többet halljanak, tudjanak róla, és arról is, hogy mit tudnak tenni egy reménytelibb jövő érdekében.

Nem mindegy azonban, hogy mit, mennyit, és hogyan beszélünk nekik a témáról. Ha nem szeretnénk megrémíteni őket a fenyegető tényekkel, fogadjuk meg a Rainforest Alliance szakembereinek tanácsait!

Bővebben

 

 


Hogyan kerüljük el a kiégést és depressziót? Tippek mindenkinek, aki a klímaváltozással a munkája révén (is) foglalkozik


Aki hivatalból minden nap azzal foglalkozik, hogy a közelgő klímakatasztrófát próbálja valahogy mérsékelni és késleltetni, annak nem ismeretlenek az ezzel a tevékenységgel járó negatív érzések, mint a szorongás, stressz, félelem és reménytelenség; az érzés, hogy egy párhuzamos univerzumban élünk; vagy éppen a depresszió, ingerlékenység, düh. Ha fáradunk, és utolér bennünket a csüggedés, fontoljuk meg az alábbiakat!
Bővebben

 

 

 

 

Megosztás Megosztás