Kislábnyom tippek

Felelős húsfogyasztás – nem csak a termelőké a felelősség

Az Életmód rovatban az állattartás klímaváltozásra gyakorolt hatásairól, és azok lehetséges csökkentési módjáról írtunk – a termelők oldaláról. A fogyasztók tudatossága nélkül azonban nincs esély a változásra! Javaslatok a felelősebb, kislábnyomos húsfogyasztás megvalósítására törekvő háztartás tagjainak..

Bővebben


Hét ötlet, ami távol tartja a gyerekeket a képernyőtől

A kanadai újságíró, Katherine Martinko házában nincs TV, nincs tablet, csak két jelszóval ellátott okostelefon a szülőknek (játékok nélkül), és egy számítógép az anyuka munkájához, amit a gyerekek nem használhatnak. Azaz úgy nőnek fel, hogy otthon nincs képernyő, ami elvenné az idejüket és figyelmüket… a játékról :-)

Bővebben

 


Hogyan töltsünk kevesebb időt a telefonunkkal

Kezdjünk rögtön egy brit piackutatás számadatával, mely szerint az átlag okostelefon használó 221-szer néz rá a telefonjára naponta.. Rémisztően hangzik! Sokan szeretnénk több időt tölteni telefon nélkül, messze a képernyőtől, de egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre tűnik. A következő tippek reméljük, segítenek azoknak is, akik telefonnal a kezükben kelnek és fekszenek, de szeretnének ezen változtatni.

Bővebben


 

Ünnepek kislábnyomon

 

Hogyan lehet az ünnepeket, a pihenést, szórakozást, szünidőt klímabaráttá, energiatakarékossá tenni? Ehhez nyújtanak segítséget az ABC-sorrendben összegyűjtött tippek és ötletek :-)

 

Bővebben

 

 


Hogyan beszéljünk a gyerekeknek a klímaváltozásról, anélkül, hogy megijesztenénk őket?

 

A klímaváltozás és az ellene való küzdelem sajnos gyermekeink életének része lesz, ezért nagyon fontos, hogy minél többet halljanak, tudjanak róla, és arról is, hogy mit tudnak tenni egy reménytelibb jövő érdekében.

Nem mindegy azonban, hogy mit, mennyit, és hogyan beszélünk nekik a témáról. Ha nem szeretnénk megrémíteni őket a fenyegető tényekkel, fogadjuk meg a Rainforest Alliance szakembereinek tanácsait!

Bővebben

 

 


Hogyan kerüljük el a kiégést és depressziót? Tippek mindenkinek, aki a klímaváltozással a munkája révén (is) foglalkozik


Aki hivatalból minden nap azzal foglalkozik, hogy a közelgő klímakatasztrófát próbálja valahogy mérsékelni és késleltetni, annak nem ismeretlenek az ezzel a tevékenységgel járó negatív érzések, mint a szorongás, stressz, félelem és reménytelenség; az érzés, hogy egy párhuzamos univerzumban élünk; vagy éppen a depresszió, ingerlékenység, düh. Ha fáradunk, és utolér bennünket a csüggedés, fontoljuk meg az alábbiakat!
Bővebben

 

 

 

 

 
Megosztás Megosztás